Bestuur

Christ Koevoets

Christ Koevoets — Voorzitter

Ik ben Christ Koevoets en speel trompet in zowel het opleidings- als het A-orkest en ben sinds 2009 lid van Muziekvereniging De Gildezonen. Sinds juni 2015 ben ik voorzitter en draag ik ook mijn steentje bij aan de concertcommissie.

Middels enkele grote projecten de afgelopen jaren, zoals de Tribute to Freddie Mercury in 2016 en het Bevrijdingsconcert in 2017, maar ook onze andere optredens, zijn we een nieuwe muzikale weg ingeslagen. We brengen graag een zogenaamd “totaalplaatje” waarbij we met heel veel plezier samenwerken met lokale muziektalenten op het gebied van zang, combo’s, enz. Gezien de groei van het aantal leden en de vele positieve reacties op onze optredens, is het niet zonder enige trots fijn om te constateren dat dit blijkbaar een juiste beslissing is geweest. Dit succes is niet alleen toe te schrijven aan het bestuur en de concertcommissie, maar ook aan alle leden die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de optredens en het wel en wee van de vereniging, en aan onze enthousiaste dirigent, Thomas Bruijns. Voor mij is dit geheel zeker de grote kracht van onze vereniging.

Ik werk sinds 1982 bij SABIC Innovative Plastics (voorheen General Electric) in Bergen op Zoom, nu als staf wetenschapper op de afdeling Technologie & Innovatie. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor onder andere de productpositionering op het gebied van watermanagementtoepassingen en ondersteun ik klanten bij de ontwikkeling van deze toepassingen.

IMG-20240218-WA0001

Lianne Jongeneelen — Secretaris

Hallo, ik ben Lianne Jongeneelen en ik ben in januari 2024 gestart als secretaris bij Muziekvereniging De Gildezonen.

Even voorstellen: ik kom uit een muzikale familie; mijn vader en zijn tweelingzussen speelden vroeger in de operette en thuis speelden ze piano. Mijn hobby’s zijn sporten, olieverfschilderen, kleding maken en dwarsfluit spelen.

Op 13-jarige leeftijd ben ik gestart bij het jeugdorkest van De Gildezonen, in het Gildenhuis. Het eerste jaar speelde ik klarinet, maar dat was niks voor mij; dwarsfluit was mijn ding. Via De Gildezonen heb ik les gehad op de muziekschool, waardoor het voor mijn ouders betaalbaar was door de subsidie die we kregen via de harmonie. Daar heb ik nog les gehad van Ben Cartens.

Op 17-jarige leeftijd ben ik in opleiding gegaan voor Verpleegkundige A, waardoor ik na een paar jaar ben gestopt met de harmonie vanwege de onregelmatige diensten. Het was haast niet te regelen. Wel heb ik daarna in verschillende carnavalsbandjes gezeten met mijn piccolo, onder andere de Blue Band, de Leutd11vers en St. Senilia. Hierna heb ik weer de overstap gemaakt naar een harmonie. Dit kwam doordat het toenmalige Franciscus Ziekenhuis 40 jaar bestond en er een gelegenheidsorkest werd opgericht. We hebben een groots optreden gegeven, waarbij ik nog steeds op de piccolo speelde.

Hierna ben ik weer op de dwarsfluit in verschillende harmonieorkesten gaan spelen. Echter, de vaak saaie muziek kwam tijdens een optreden oubollig op mij over, waardoor ik steeds minder zin kreeg om te repeteren. Totdat ik Muziekvereniging De Gildezonen hoorde spelen. Heerlijk, precies waar ik me in kon vinden. Sinds 2019 ben ik weer lid. De wekelijkse repetitie geeft mij telkens weer energie en het is leuk om iedereen te spreken. We zijn als vereniging een grote familie (ooms, tantes, neven en nichten); het is fijn om erbij te horen.

Graag wil ik mij dan ook inzetten als secretaris voor onze vereniging.

Mijn huidige werk is als cardiologisch verpleegkundige in het Bravis Ziekenhuis, inmiddels al 44 jaar. Het laatste jaar zit ik op het monitoringscentrum, waar ik de alarmen van patiënten met verschillende ziektebeelden volg, waardoor ze langer de regie over hun eigen lichaam kunnen houden en minder snel in het ziekenhuis terechtkomen. Als het ware de zorg van de toekomst.

Penningmeester

Yvonne Croonen — Penningmeester

Ik ben Yvonne Croonen en sinds juni 2017 penningmeester. Ik heb hier al jaren ervaring in, aangezien ik werkzaam ben op een administratiekantoor, waar ik voor ondernemers en particulieren hun jaarrekeningen en belastingaangiften verzorg. Ik doe dit dan ook graag voor de vereniging.

Sinds 2005 ben ik lid van De Gildezonen en speel ik saxofoon in het A-orkest. Al snel ben ik betrokken geraakt bij de concert- en muziekcommissie, omdat ik het heel leuk vind om concerten te bedenken, uit te voeren en vooral te organiseren. Dit wil ik ook graag blijven doen naast mijn functie als penningmeester.

Met carnaval speel ik vol passie in Zeulband Van Gin Kaante in Roosendaal.

Ing solo 2

Ingrid Michidis — Concerten & Activiteiten

Mijn naam is Ingrid Michidis. In september 2014 ben ik bij De Gildezonen begonnen. Ik speel, met veel plezier, trompet in het A-orkest. In oktober 2015 raakte ik betrokken bij de organisatie van het Tribute to Freddie Mercury concert, dat op 19 november 2016 werd uitgevoerd. Hierdoor zag ik de enorme betrokkenheid van de bestuursleden bij de vereniging, iets wat mij enorm aanspreekt.

Nadat er een plaats vrijkwam in de concertcommissie, heb ik deze functie op me genomen. In het verleden ben ik lid en voorzitter geweest van de oudervereniging op de basisschool van mijn kinderen en heb ook plaats genomen in de medezeggenschapsraad. Na verschuivingen binnen het bestuur ben ik gevraagd als bestuurslid concerten en evenementen plaats te nemen in het bestuur. Als bestuurslid streef ik naar een vereniging door en voor de leden. Ieder van ons heeft zijn eigen kwaliteiten, dus waarom moeilijk doen als het samen kan!

Anja Geleijnse

Anja Geleijnse — Coördinator Opleidingsorkest

Mijn naam is Anja Geleijnse. Sinds januari 2017 ben ik lid van Muziekvereniging De Gildezonen. Ik speel dwarsfluit in het A-orkest en ondersteun het opleidingsorkest.

Al van jongs af aan gaat mijn interesse uit naar muziek en dans, majorette en twirl. Op mijn 8e kreeg ik mijn eerste blokfluit. Ik mocht meespelen in een ensemble en daar maakte ik kennis met verschillende blokfluiten, waaronder de sopraan, alt en tenorblokfluit. Later ben ik op dwarsfluitles gegaan en inmiddels speel ik met veel plezier bij twee muziekverenigingen, waaronder De Gildezonen.

Naast fluiten is mijn passie (nog steeds) majorette/twirl. In mijn tijd moest je 12 jaar zijn om bij de majorettes te mogen komen. Ik telde de jaren, maanden en dagen af tot ik 12 jaar werd. De eerste vrijdagavond na mijn verjaardag stond ik in de gymzaal en kreeg ik mijn eerste baton. Een fantastisch leuke tijd volgde met vele optredens in binnen- en buitenland.

In 2010 ben ik als vrijwilligster bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) gekomen. Ik begon als wedstrijdcoördinator bij de commissie Majorette/Twirl (MT) en later ook bij de commissie Show Mars en Percussie (SMP). Ik heb vele majorette/twirlwedstrijden en concoursen voor slagwerkers georganiseerd, zowel voor solisten als ensembles.

In 2012 ben ik op het bondsbureau van de BBM gaan werken, maar aan alles komt een eind. Per 1 mei 2023 mag ik met pensioen. Mijn vrije tijd wil ik nuttig gaan besteden. Nu er een bestuursfunctie beschikbaar komt als coördinator opleidingsorkest, wil ik deze taak graag op me nemen.