Onze dirigent is Thomas Bruijns

DSC03938

Thomas Bruijns (1986) is sinds 21 Januari 2016 dirigent van Muziekvereniging de Gildezonen. Zijn muzikale loopbaan begon hij op trompet bij Jules de Brouwer aan de Roosendaalse muziekschool. Al op jonge leeftijd werd hij aangenomen op de vooropleiding op het conservatorium waar hij studeerde bij onder andere Ad van Zon. Aan het conservatorium van Rotterdam heeft hij zijn hoofdvak trompet behaald. Later heeft hij in Tilburg ook nog zijn lesbevoegdheid behaald.

Al tijdens het conservatorium was Thomas werkzaam bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tegenwoordig is zijn week gevuld met zijn baan bij het Norbertuscollege en is hij tevens dirigent bij twee muziekverenigingen, fanfare Veeres Genoegen en Muziekvereniging de Gildezonen. In het verleden heeft Thomas bij diverse orkesten gespeeld en ingevallen, voorbeelden zijn het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest.

“Muziekvereniging de Gildezonen is een mooi orkest met ambitie om het publiek muzikaal te blijven prikkelen. Het is dan ook mooi om te zien wat we de afgelopen tijd allemaal hebben bereikt met concerten als Queen en het 90 jarig bestaan. Ik ben dan ook trots dat ik voor zo een ambitieuze club mag staan. Naast al die ambities is de Gildezonen ook nog eens een snel groeiende vereniging waarbij elk nieuwe lid hetzelfde warme sociale bad ervaart als ik ooit heb ervaren! Laten we onze toekomst vullen met nog meer mooie projecten die het publiek gaan verbazen!”